Wat zijn de ramen met dubbel glas.Hoeveel kosten ze voor M2? (2023)

Wanneer u een hervorming doorbrengt, zijn een van de meest kritieke punten de ramen van uw huis, vooral voor de prijs die wordt uitbetaald.Vandaag gaan we het zienWelke functies hebben dubbele glazen ramen hebben(PVC, aluminium, hout), wat het minimum is dat je moet kopen als je ze gaat vernieuwen.

Uw voordelen zijn uitstekend, wilt u uw huis redden en onderhouden met een aangename temperatuur en geluidsvrij?Je kunt het op een eenvoudige manier krijgen.

Wat is een dubbel glazen venster?

Dubbele glazen ramen zijn gemaakt van twee glazen panelen gescheiden door een luchtkamer die het energiegedrag van het huis verbetert.

Deze structuur biedt betere thermische en akoestische isolatie dan ramen met een enkel glaspaneel, wat kan helpen om warmteverlies en externe ruis in een gebouw te verminderen.

Qué son las ventanas con doble cristal. ¿Cuánto cuestan por m2? (1)

Momenteel en per voorschriften, in alle nieuwe gebouwen moeten ze dubbele glazen ramen opnemen, maar u kunt op de markt vindenDrievoudige glazen ramenEn nog meer.

Het meest interessante aan dubbel glas is om de combinatie tussen camera en glas op te volgen met als doel het bereiken van voldoende thermische en akoestische isolatie voor het geografische gebied waar u woont.

Hoeveel kosten de ramen met dubbel glas?

De prijs van een dubbele glazen venster heeft een gemiddelde kosten tussen € 200 en 300/m2, varieert afhankelijk van de eigenschappen.

Krijg vrij tot 4Budgetten met dubbele glazen venstervan bedrijven in de buurt van waar u woont zonder enig toewijding

Ontvang uw gratis budget

De prijzen zijn oriëntatief, omdat er verschillende factoren zijn die de kosten beïnvloeden zoals u in de volgende sectie kunt zien.Daarom raden we altijd verschillende budgetten aan aan bedrijven die zijn gericht op uw specifieke behoeften.

Om een ​​idee te krijgen van prijzen per m2 van de ramen met dubbel glas, afhankelijk van het materiaal:

RaamtypeM2 dubbele kristallen prijs
PVC Windows220 €/M2
Aluminium ramen250 €/M2
Houten ramen300 €/M2

Factoren die de prijs van een venster met dubbele beglazing beïnvloeden

Wanneer u een venster met dubbel glas gaat kopen, houdt u rekening met de ongelijkheid van prijzen die er tussen zijn.

Dit komt omdat hun eigenschappen voornamelijk variëren in 3 kenmerken:

 • Raammateriaal: Als algemene regel, de duurste zijn de houten, gevolgd door het aluminium en de goedkoopste zijn die van PVC.
 • Dikte en glazen type: Hoe meer eigenschappen het duurste glas heeft (onder emissief, zonne -controle, veiligheid, akoestische behandeling) en de dikte van het glas maakt ook het verschil, hoe meer sectie meer bescherming.
 • KamerdikteDe luchtkamer dient om akoestische en thermische isolatie te verbeteren, hoe breder het kost.

In de volgende sectie zien we elk van hen samengevat en als u meer wilt verdiepen, laten we ook specifieke links van het onderwerp achter.

Dit vind je misschien ook leuk:

 • Hoeveel kost het om de vensters te wijzigen?

Dubbele beglazing eigenschappen

Luchtkamer

De luchtkamer van een raam ligt altijd tussen twee kristallen, daarom is er bij dubbele beglazing een camera en in drievoudige beglazing zijn er twee.

Tijdens het productieproces is de ruimte stevig afdichting en wordt deze meestal gevuld met argongas, crypton of xenon.Met het gas wordt een pluspunt bereikt, vermindert de thermische geleidbaarheid (warmte en koude) en akoestiek tussen kristallen.

Een andere van de parameters die er in een venster toe doen, is de grootte van de camera, hoe beter, hoe beter, omdat het de isolatie aanzienlijk bevordert, wat zich vertaalt in meer energie -efficiëntie en meer besparingen.

De dikte van een camera varieert van de ene vensters tot de andere, van 6 mm tot 25 mm, maar als u optimale efficiëntie en comfort in uw huis wilt behouden,De aanbevolen dikte voor dubbele glazen ramen is 16 mm, zijnde het raadzaam minimum van 12 mm.

De dikte en het aantal glas beïnvloeden ook, zoals we hieronder zullen zien, dus we moeten zoeken naar een balans van alle concepten die we zien.

Soorten glas

Acrystalating speelt ook een zeer belangrijke rol in energie -efficiëntie.Dubbele glazen ramen beïnvloeden de dikte en het glazen type om een ​​goede isolatie uit het buitenland te verkrijgen.

Als we het hebben over de dikte inRaamkristallen, als algemene regel, hoe groter hoe beter, hoewel de gebruikelijke grootte 4 of 6 mm is.

Wat betreft de typen is het al afhankelijk van de behoeften van elk, maar u zult het volgende vinden:

 • Glas met akoestische behandeling: In dit type beglazing gaat het over het intercaleren tussen twee bladeren een of meer 4 mm butyral polyvinyl (PVB) platen die naast thermisch akoestische isolatie bieden.

  De aanbevolen dikte is 4+4; 12; 6 mm.

  - 4 mm externe glazen dikte + 4 mm akoestische isolatie.
  - 12 mm luchtkamer.
  - 6 mm interne glazen dikte.

 • Laag emissief glas(low-e): Verbeter de kwaliteiten van een conventioneel dubbele glazen venster dat bijdraagt ​​aan energiebesparingen, omdat ze een coëfficiënt van thermische isolatie (warmte en koude) bereiken die vergelijkbaar zijn met een bakstenen wand van meer dan 30 cm.

  Om dit te doen, hebben deze Windows -kristallen een spuitlaag, normaal zilver, in een van de gezichten van het glas dat energietransmissie voorkomt.

  De aanbevolen dikte is 4; 12/16; 4 mm.

 • Qué son las ventanas con doble cristal. ¿Cuánto cuestan por m2? (2)

 • Beveiligingsglashet laminaat: Zoals de vorige bestaat uit het toevoegen van de ramen van het PVB -bladvenster dat weerstand, elasticiteit en bijgevolg beveiliging bieden.

  Bovendien, als het glas is verbroken, zal dit in kleine stukjes worden bevestigd die aan de tussenlagen worden bevestigd.

  De aanbevolen dikte is 4+4; 12; 4 mm.

 • Dubbele bril met zonnebrand: Ze dragen een metalen laag die zonlicht reflecteert die huisvesting vermijdt.De thermische isolatie wordt beter bereikt wanneer de calorie -energie wordt weerspiegeld, terwijl natuurlijk licht zonder problemen doordringt.

  Dit soort kristallen zijn ideaal als u niet wilt dat de zon de houten vloer of het meubilair van uw huis verslechtert door de ultraviolette stralen niet te missen.De aanbevolen dikte is 4; 12/16; 4.

Qué son las ventanas con doble cristal. ¿Cuánto cuestan por m2? (3)

Voordelen van dubbele glazen ramen

Een van de belangrijkste voordelen van dubbele glazen ramen zijn de volgende:

 • Thermische isolatie: De luchtkamer tussen de twee kristallen fungeert als een isolator (vooral indien gevuld met argongas) die de warmteoverdracht tussen het interieur en de buitenkant van het huis vermindert.Belangrijkste voordeel, besparingen op de factuur voor verwarming en airconditioning.
 • Akoestische isolatie: Het is mogelijk om het buitengeluid te verminderen, waardoor het huis rustiger en comfortabeler wordt.
 • Grotere beveiliging: Dubbele glazen ramen zijn moeilijker te breken dan eenvoudige glazen ramen, wat de veiligheid van woningen verhoogt.
 • Grotere bescherming tegen UV -stralen: De dubbele beglazing kan de binnenkomst van UV -stralen verminderen, die de meubels en tapijten beschermt tegen de verkleuring.
 • Energiebesparingen: De productie van deze ramen verbetert het energieverbruik, wat zich vertaalt in de vermindering van de koolstofvoetafdruk en milieuzorg.

Wat is beter, dubbel venster of dubbele beglazing?

Vroeger een van de oplossingen die regelmatig in de huizen werd gezien om de thermische en akoestische isolatie te verbeteren, was het installeren van een dubbel venster, dat wil zeggen, een andere voor het huidige venster.

Het is duidelijk dat je voldoende ruimte in het gat moet hebben, maar als je het hebt, is het een optie om te overwegen geen werk te doen.

Het is goedkoper dan het vervangen van oude vensters door nieuwe, omdat het voldoende is om een ​​eenvoudig product te kopen dat zijn functie vervult.

Aan de andere kant heb je het nadeel dat je twee ramen moet openen om te ventileren en schoon te maken, naast esthetisch niet mooi.

Als u een budget hebt om het werk in uw huis te doen, aarzel dan niet, vervang de oude timmerwerk door dubbele glazen ramen die geschikt zijn voor het gebied waar u woont.

FAQs

Hoe duur is dubbel glas per m2? ›

Kosten dubbel glas
Soort dubbel glasGem. kosten per m² incl. plaatsingGem. besparing per jaar (woning met 20 m² glas)
Dubbel glas€ 120€ 140
HR glas€ 125€ 200
HR+ glas€ 130€ 220
HR++ glas€ 135€ 260

Wat kost een nieuw raam met dubbel glas? ›

Indien je voor de voordeligste optie kiest van dubbel glas vervangen en weer gaat voor standaard dubbel glas, dan zijn de minimale kosten € 45 per m² voor een glasdikte 4 millimeter. Bij een dikte van 8 millimeter geldt dat de kosten voor dubbel glas oplopen naar zo'n € 65 euro per m².

Wat kost 10 m2 HR ++ glas? ›

Wat kost HR +++ glas per m²? De kosten voor HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, ligt tussen de € 80 – € 130 per m². Wat kost HR ++ glas per m² inclusief plaatsen? De prijs ligt gemiddeld gezien tussen de € 80 – € 90 per m², inclusief plaatsing.

Hoeveel kosten dubbele ramen? ›

De prijs per vierkante meter van standaard dubbel glas ligt ongeveer tussen de 35 en 65 euro. Wel dien je rekening te houden met een aantal prijsverhogende factoren. Zo bestaan er de U-waarde en heel wat gradaties in hoogrendementsglas. Wil je een aluminium raam of kies je voor een houten raam.

Wat kost HR ++ glas 2023? ›

Als richtlijn kun je aanhouden dat het vervangen van HR++ glas zo een €140 per m2 kost.

Wat kost 1 m2 glas? ›

De kosten van glas per vierkante meter hangen af van het type glas dat je kiest. Enkel glas kost € 40 – € 60 per m². Dubbel glas kost € 70 – € 120 per m². HR ++ glas kost € 120 – € 170 per m².

Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR glas? ›

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++? Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas is dat HR++ beter isoleert. De betere isolatie wordt gerealiseerd door een extra coating (laag) op het glas en doordat de spouw gevuld is met een edelgas in plaats van lucht.

Hoeveel bespaar je met HR ++ glas ten opzichte van dubbel glas? ›

Dubbel glas bespaart veel op je energiekosten. Met HR++ glas bespaart een gemiddelde eengezinswoning 600 m3 gas per jaar. Dat is bijna een besparing van € 400 door dubbel glas.

Wat kost een nieuw kozijn met HR ++ glas? ›

Wat kost een nieuw kozijn met HR ++ glas? In totaal kost een nieuw kozijn met HR ++ glas ongeveer tussen de € 850 en € 3.200 per 2,5 m².

Hoe duur is het om ramen in te plaatsen? ›

Ramen vervangen of installeren: de gemiddelde kosten

De totale prijs voor arbeid en materialen per raam is €552 tussen €432 en €671. Uw werkelijke prijs is afhankelijk van uw locatie, de grootte van de opdracht, de omstandigheden en de afwerkingsopties die u kiest.

Hoeveel kost het om alle ramen te vervangen? ›

Hoeveel kost het vervangen van ramen?
MateriaalPrijs /m² incl. installatie en isolatieglas
pvc€ 200 – € 400
Hout€ 300 – € 500
Aluminium€ 600 – € 800

Wat kost het vervangen van ramen en kozijnen? ›

Hoeveel kost kozijnen en ramen vervangen? Nieuwe kozijnen en ramen kosten gemiddeld tussen de € 750 en € 1.300 per m², dit is inclusief het glas van de ramen.

Hoeveel subsidie krijg ik op HR ++ glas? ›

Je kan subsidie krijgen als je vacuümglas laat plaatsen. Het subsidiebedrag is € 46 per m2 (dat is hetzelfde als voor HR++ of triple glas).

Hoeveel m2 glas per huis? ›

We zijn uitgegaan van het meest geplaatste soort glas, namelijk glassoort HR++ glas.
WoningtypeRaamoppervlakte in m2Gemiddelde besparing per jaar
Tussenwoning20 m2€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 500 per jaar
1 more row

Kan er HR ++ glas in oude kozijnen? ›

In de meeste bestaande kozijnen kun je HR++ glas plaatsen, maar niet altijd triple glas. Vacuümglas is wel mogelijk. In nieuwe kozijnen is triple glas wel mogelijk. Voor monumenten is er speciaal isolatieglas.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 09/01/2024

Views: 5361

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.